VÆLG DEN RIGTIGE BLENDER TIL DINE BEHOV 

Det er ikke helt let at finde en blender, der passer til dig og dine behov. Der er nemlig et hav af forskellige blendere og en masse forskellige funktioner. Vi hos Wilfa har derfor samlet nogle tips, der gør det nemmere at vælge – så blenderen er en god investering.

KØKKENETS MEST ALSIDIGE VÆRKTØJ

Blenderen er et af køkkenets mest alsidige værktøjer. De fleste bruger den til at lave smoothies eller knuse is, men ofte bliver det ikke til mere – desværre. En god blender kan forenkle en række forskellige opgaver i køkkenet: det kan være vaffeldej, babymad, supper, saucer, pesto, dip, varm chokolade, mandel mel, havregryn og meget mere.

Men hvad bestemmer egentlig egentskaberne og anvendelserne af en blender?

1. Blenderens kande

Størrelsen på blenderen er afgørende for, hvor meget du kan blende. En familie på fire, der får en smoothie på ca. 3 dl hver, har brug for en relativt stor kande.
Husk at færdige smoothies tager mindre plads end selve ingredienserne, der skal blendes. Du bør derfor vælge en kande, der kan indeholde ca. 50 procent mere end den ønskede mængde smoothie.
Når det kommer til kandens materiale, har de forskellige materialer forskellige kvaliteter og skal tilpasses alt efter dine behov.
De fleste blendere med glaskander fungerer godt til at knuse is og andre hårde ingredienser, men de modstår ikke høje temperaturer og store temperatursving. Hvis du har lavet dig en kold smoothie og skyller kanden i varmt vand, kan kanden knække. Blandinger over 60 grader kan også få glaskanden til at revne.
Det er ofte klogere at vælge en borosilikatkande, den er lavet af varmebestandigt glas, der kan modstå op til 90 grader og store temperaturforskelle.
Hvis du har brug for endnu højere temperaturer, skal du vælge en kande i tritanplast. Disse kander kan tåle op til 100 grader.
Nogle kander er lavet af almindelig plastik. Disse fungerer også til bestemte formål, men er ofte dårlige, når det kommer til at knuse is og andre hårde ingredienser.

2. Blenderens motoreffekt og hastighed

En blenders motoreffekt er angivet i watt (W) og varierer fra ca. 500 watt til 2000 watt.
Hastigheden er angivet i RPM (runder pr. Minut) og varierer fra 10.000 – 40.000 RPM uden ingredienser. Jo højere disse værdier er – jo mere magt er der i blenderen.
Ingrediensernes modstand vil selvfølgelig sænke blenderen, så hvis du vil knuse både hårde og store ingredienser, skal du have en kraftig og hurtig motor – helst over 1000 W og 20.000 runder/min.

3. Blenderens knive

Kvaliteten af ​​stål i knivene bestemmer i hvilket omfang, blenderen kan give dig det samme gode resultater over tid. Med hårdt stål fra f.eks. Japan, holder din blender længere, og du får en lige så dejlig smoothie hver dag, uge ​​efter uge.
En blenders knive er enten designet til at blende flydende blandinger eller til at knuse hårde ingredienser. Blendere, der specialiserer sig i flydende blandinger, har en tværgående kniv eller søstjerneformet, hvor hver kniv har en specielt indstillet vinkel. På den anden side har en blender, der mestrer hård knusning, brug for en længere kniv.
Dette betyder ikke nødvendigvis, at du skal have to kander med forskellige knive. En kande med knive beregnet til væskeblanding kan også bruges til andet. På samme måde kan en kande med knive beregnet til hård knusning også lave smoothies på en god måde. Det tager bare lidt længere tid.

4. Blenderens program

Selvom mange blendere har programmer, der hjælper dig med at blende ordentligt, bruges hastigheden ofte manuelt. Hvis du vil have det simpelt er der dog ingen grund til ikke at vælge en blender med forudindstillede programmer. Det kan ofte lette processen og gøre det meget mere effektiv.

5. Blenderens tilbehør

Det mest populære tilbehør til en blender er en 2GO flaske og tamper. I en 2GO-flaske kan du blende direkte i flasken og det er velegnet til for eksempel at tage din smoothie direkte med dig på arbejde eller til træning. Derudover behøver du ikke vaske hele kanden, men kun selve 2GO-flasken.
En tamper er en pind, som du kan bruge i kanden til at skubbe ingredienserne ned til knivene, mens du blender. Det er et tilbehør, der er meget nyttigt at have, især hvis du har noget væske eller ingredienser, som knivene ikke får.
Tamper fås også med temperaturmåler, der kan bruges til at kontrollere temperaturen, når du eksempelvis laver varm kakao, suppe eller lignende.

DETTE ER VIGTIGT AT HUSKE NÅR DU VÆLGER EN BLENDER 

VORES BLENDERE

RENGØRING AF BLENDEREN

Alle blendere skal rengøres efter brug. God og regelmæssig rengøring forlænger blenderens levetid og sikrer, at knivbladene og andre funktioner skånes mere.
Hvordan du rengør blenderen afhænger af den type blender, du har, og om bladene kan tages af eller ej. Knivene må aldrig vaskes i opvaskemaskinen, da sæben gør knivene sløve.
Glaskanden har normalt aftagelige knive, mens tritan- og plastkander har faste knive.
Blendere med faste knive rengøres ved at hælde varmt vand med lidt opvaskemiddel i kanden og derefter køre blenderen på fuld hastighed. Kanden skylles derefter med rent varmt vand. Hvis der er rester, der sidder fast på siderne, kan du bruge opvaskebørsten til at få det væk.
Hvis knivene / bunden kan fjernes, skal du vaske den på samme måde eller skrue bunden af ​ og sætte kanden i opvaskemaskinen.

5HURTIGE MIXER-TIPS

1. Hvis knivene ikke får fat i ingredienserne, skal du tilføje mere væske, ryste kanden forsigtigt eller bruge en tamper til at skubbe ingredienserne ned.

2. Uanset om du har brug for at knuse hårde ingredienser som f.eks. frø og nødder, anbefales det at blande den tørre blanding først, så knivene kan blandes effektivt. Hvis du har meget væske i det, risikerer du, at frøene smides rundt og ikke kommer i kontakt med knivene.

3. Hvis du laver grønne smoothies med meget spinat, kål eller andre ingredienser, der er bitre, sødefrugter som f.eks. mango og ananas afbalancerer den, den bitre smag.

4. Hvis du vil have den blanding, du har lavet til arbejde eller træning, med, lønner det sig at have en mixer med en 2GO-flaske, som du blander direkte i. Flasken er normalt et ekstra tilbehør, men nogle modeller har sådanne flaske

inkluderet.

5. Hvis du skal lave supper og varme drikke, har du brug for en blender, der har højere motorhastigheder. Det kan bruges i lang tid, så du opnår friktionsvarme til opvarmning af kandens indhold. Hvis du skal lave suppe, skal du have en kande, der kan tåle mellem 90 og 100 grader

BLENDERe MED 2GO FLASKE

SMOOTHIE OPSKRIFTER

Grundrecept på smoothie

Hallon smoothie

Grön smoothie

Tropical fiesta smoothie