Find kaffemaskinen, der passer til dig og dine behov

En kaffemaskine har som udgangspunkt kun en opgave: det er at brygge kaffe. Så hvad er forskellen mellem en god og en dårlig brygget kaffe, og hvilken kaffemaskine skal du virkelig vælge?

Langt de fleste af os er ikke baristaer, og vi har heller ingen drømme om at blive det. Vi vil bare have en kaffemaskine, der laver god kaffe, og som gør jobbet nemmest og bedst muligt – både når det kommer til selve brygningen og rengøringen bagefter.

Derfor har vi i Wilfa opsat nogle punkter om de forskellige ting, du skal kigge efter, når du skal til at købe en ny kaffemaskine.

ECBC-godkendelse

Det faktum, at en kaffemaskine er godkendt af European Coffee Brewing Center (ECBC), er et tegn på kvalitet i sig selv og bør være et minimumskrav, når man køber en ny kaffemaskine.

ECBC stiller blandt andet krav til vandtemperatur og kontakttid. Det er faktisk absolut nødvendigt, at kaffemaskinen arbejder med den rigtige vandtemperatur fra den første dråbe. Samtidig er det vigtigt, at vandet hverken er for kort eller for lang tid om at strømme gennem kaffepulveret. Med små afvigelser her ender du hurtigt med enten sur eller bitter kaffe.

Her ser du vores godkendte kaffemaskiner.

Læs også: – Lav café-kaffe derhjemme – få dig en kaffekværn

Dryppestop

Dryppestop er både praktisk og næsten en nødvendighed for en velbrygget kaffe. Først og fremmest giver det dig muligheden for at stoppe vandforsyningen til kolben helt, så der ikke er spild, når du tager kolben ud af tragten. Dette kan også være nyttigt, hvis du ønsker en lang kontakttid.

 

Samtidig kommer de mere avancerede kaffemaskiner med et justerbart dryppestop, der giver dig mulighed for at indstille kontakttiden ved at justere, hvor hurtigt vandet strømmer gennem filterholderen. På denne måde kan du nemt brygge en enkelt kop kaffe med det samme resultat, som hvis du havde brygget en liter.

Tip: Her ser du vores maskiner, der har både ECBC-godkendelse og dryppestop.

Nem rengøring

En kaffemaskine, der står stille med kafferester og vand i, vil efter kort tid begynde at lugte og automatisk give friskbrygget kaffe en smag af gammel kaffe. De fleste kaffemaskiner på markedet i dag har ca. 1 dl med gammelt vand stående i bryggeenheden. Derfor skal du altid starte med at trække lidt vand gennem tragten eller vende tragten på hovedet for at få de gamle vandrester ud.

Tip: ‘Performance’ og ‘Precision’ dræner vand helt ud og giver dig kaffe brygget med frisk vand fra den første dråbe.

Derudover gør den aftagelige vandbeholder det let at hælde det gamle vand ud og fylde med frisk vand. Mange mennesker bruger kaffekanden til det, men i tilfælde af at gamle kafferester fra kanden sidder tilbage, anbefales det at bruge en ren vandkande, hvis du ikke har en flytbar vandbeholder.

Testvinderen Svart Precision eliminerer hele det problem, da det har en unik pumpe, der tømmer tragten med vand ved hver tragt. På denne måde forlades aldrig gammelt vand i rørene inde i tragten.

Praktiske funktioner

Ud over ovenstående punkter er der flere forskellige funktioner, der kan være rart at have. Ovennævnte Classic Plus advarer for eksempel, når bryggeren har brug for et rengøringsmiddel, mens alle kaffemaskiner fra Wilfa har en vandbeholder, der fortæller dig, hvor meget kaffepulver du har brug for i forhold til den valgte vandmængde.

Med filterholdere, der er flade i bunden, har Wilfa også gjort det nemt at måle den rigtige mængde kaffe i køkkenvægten, så du altid får den rigtige kaffesmag. Wilfas kaffemaskiner har også et blandelåg med en tud, der går ned i kaffekanden, for at sikre, at kaffen har samme styrke gennem hele brygningsprocessen.

Godkendte kaffemaskiner