Lav café-kaffe derhjemme – få dig en kaffekværn

For mange kan det at kværne deres egen kaffe virke som en kedelig og unødvendig proces. Men med godt udstyr og de rigtige ingredienser er det et let job, der åbner helt nye døre i kaffeverdenen.

 – En seriøs kaffedrikker kværner altid sin egen kaffe, siger barister Tim Wendelboe.

Som tidligere verdensmester i barista er der får, der kender kaffens hemmeligheder bedre end Wendelboe. Og hovedårsagen til, at du selv skal kværne dine kaffebønner, er enkel:

Når kaffen er malet, oxideres olier og fedtstoffer, der giver kaffen den gode smag, hurtigt. Hvis du på den anden side opbevarer kaffen i bønneform beskyttet mod sollys, varme og fugt, vil oxideringen være meget langsommere. Smagene bevares meget længere, og holdbarheden på kaffen er optimeret.

– Du skal også vente med at male bønnerne, indtil de er så langt i brygning som muligt. Så får du det bedste og mest velsmagende resultat, siger Wendelboe.

Tip: Lær at slibe din kaffe korrekt

Større fleksibilitet

Hvis du vælger at male din egen kaffe, har du også langt større kontrol over den kaffe, du laver.

Først og fremmest har du muligheden for at brygge alle typer kaffe baseret på de samme kaffebønner ved at justere graden af ​​kværnen. Klik her for at lære, hvordan man kværner kaffe korrekt baseret på den type kaffe, du vil brygge.

På samme tid vil graden af ​​kværnen have en stor indflydelse på den endelige smag. Hvis du synes, at kaffen er for bitter, kan du male kaffen grovere. Hvis du synes, det er for vandet og sur, kan du male kaffen finere.

Godt udstyr behøver ikke at være dyrt

Der er et hav af forskellige kaffekværner, der lover guld og grønne skove på markedet i dag. Udfordringen er at adskille de gode fra de mindre gode, og for at undgå at købe katten i sækken er det en god idé at starte med de behov, som maleren vil dække.

– En kvalitetskværn behøver ikke koste det hvide ud af øjnene. Du kan komme langt med en kaffekværn, der næsten ikke runder tusindmærket, siger produktdirektør hos Wilfa, Vegard Fjelland, og påpeger produktet “Svart Nymalt kaffekværn” som et eksempel.

– Her har du en god kaffekværn med en stor kapacitet og 32 graders kværn til 999 kroner. Så er du garanteret at få en masse god kaffe til en tilpas pris, siger Vegard.

Læs også: Find din egen yndlingskaffe

Kaffekværn til profferne

Hvis du stadig er blandt dem, der kunne forestille sig det fedeste af det fede, har produktlederen en anbefaling, han er lidt ekstra stolt over at fremhæve. Nemlig testvinderen «Svart Uniform kaffekværn med vægt».

– Dette er en kaffekværn, som vi i Wilfa har udviklet i samarbejde med verdensmester i barista, Tim Wendelboe, med det mål at opfylde de mest kræsne behov. Som Tim siger: “Nøglen til god kaffe ligger i kværnen”, og her får du virkelig en kværn i højeste klasse, siger produktlederen.

Markedsledende kaffekværne