INGREDIENSER:

Brownie

  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 170 g sukker
  • 120 g hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 dl grovhakkede pekannødder

Choklade- og kaffemousse

  • 1 dl stærk kaffe
  • 150 g mælkechokolade
  • 100 g mørk choklade
  • 3 gelatine plader
  • 0,5 dl mælk
  • 2 tsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • 3 dl piskefløde

Chokladesauce

  • 100 g mærk choklade
  • 50 g mælkechokolade
  • 0,5 dl piskefløde
  • 0,5 dl stærk kaffe
  • 50 g pekannødder

 

SÅDAN GØR DU:

Brownie

  1. Forvarm ovnen til 150°
  2. Hak chokladen og smelt smørret. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør rundt til chokoladen er smeltet. Pisk et æg ad gangen, rør sukkeret og de andre tørre ingredienser i.
  3. Smør en rund springform ca. 20 cm i diameter og dæk bunden med bagepapir. Hæld dejen i formen og fordel det.
  4. Bag kagen i cirka 45 minutter og lad den afkøle i formen ved stuetemperatur.

Choklade- og kaffemousse

  1. Bryg stærk kaffe.
  2. Hak chokoladen fint og sæt til side.
  3. Blødgør gelatinen i meget koldt vand i cirka 10  minutter.
  4. Varm kaffe, mælk og sukker op i en gryde, til det ryger. Tag gryden af komfuret, pres vandet ud af gelatinepladerne og rør dem i den varme mælk. Rær derefter den hakkede chokolade og salt i. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet, og du har en jævn blanding. Sæt til side og lad det køle af til det er lunken.
  5. Pisk flødeskum til den er blød. Bland chokoladeblandingen. Hæld moussen i kageformen og stil formen i køleskabet. Lad moussekagen afkøle, til den er helt kold og størknet.

Chokladesauce 

  1. Hak chokoladen og læg den i en skål. Varm fløde og kaffe op til det ryger og hæld chokoladen over. Lad det stå et par minutter, før du rører til en jævn sauce.
  2. Tag kagen ud af fryseren eller køleskabet og fjern kageformen. Læg kagen på en tallerken og hæld glasuren over toppen.
  3. Drys med nogle pekannødder

Anbefalede produkter

Gryde Produre Pro 1,5 L

Svart Aroma kaffekværn

SVART Precision kaffemaskine

Santoku kniv EGO VG10