Ingredienser

Jordskokkesuppe
Til 4 personer

10-12 jordskokker
1 liter vand
1 dl mælk
1 citron
2-3 spsk smør
salt og peber
100 g spegeskinke

Fremgangsmåde

Skræl jordskokkerne og læg dem undervejs i vand, så du undgår, at de bliver brune. Skyld dem og læg dem tilbage i gryden. Hæld vand og mælk i. Kog op og lad det simre, til jordskokkerne er møre. Afkøl til ca. 50°C.

Kom skåret skinke i en stegepande og steg kødet, til det er sprødt og lettere gyldent. Stil det til side. Hæld jordskokkerne fra gryden over i blenderen sammen med smør og kør blandingen til en jævn suppe. Kom det tilbage i gryden, varm op og smag til med salt, peber og citronsaft.

Ingredienser

Persilleolie

En god håndfuld bladpersille
½ fed hvidløg
1 dl olivenolie
1 knivspids salt

Fremgangsmåde

Kom alt i blenderen og kør det til en jævn olie.

Server den varme suppe med sprødstegte stykker af spegeskinke og dråber af persilleolie.