Ingredienser

1 ½ dl brødsmulder
½ dl mælk
3 dl revet parmesan
½ løg, finhakket
1 dl bladpersille, finthakket
Et par kviste rosmarin
2 æg
4 fed hvidløg, presset
½-1 rød hakket chili eller cayennepeber
2 tsk salt
1 tsk nykværnet peber
900 g kød, eksempelvis fra højreb, mørbrad, ydrefilet etc.

Fremgangsmåde

Husk at fedtindholdet varierer. Tilsæt 200 g svinekød, hvis kødet er for magert.

Kom brødsmulder og mælk i en lille skål og stil den til side, så det kan trække. Kør kødet gennem kødkværnen, brug ringen med de mellemste huller. Bland parmesan, løg, persille, rosmarin, æg, hvidløg, chili, salt og peber i en stor skål. Kom kødet i. Pres mælken ud af brødet og kom brødet i sammen med kødfarsen og kram det ind med hænderne. Lav små kødboller og steg dem i smør og olie. Hold dem lune, til I skal spise. Varm dem eventuelt op umiddelbart inden.