Pasta med pistaciecreme, lavet på en blender!

JA, det kan man faktisk godt, og vi giver dig opskriften lige her:

Ingredienser

400 g pasta

250 g mascarpone

80 g parmesan, fintrevet

80 g usaltede pistacienødder

1 løg, grofthakket

2 fed hvidløg, revet eller presset

1 håndfuld basilikumblade

1-2 dl pastavand

Salt og peber

Olivenolie

Evt. pistacie og parmesan til toppen

 

Sådan gør du

  • Rist pistacienødderne af på en tør pande til de afgiver en smule aroma. Hæld dem i en blender.
  • Sæt en gryde over med rigeligt vand og salt, og kog pastaen al dente som beskrevet på pakken.
  • Imens varmes en sjat olie på en pande, – steg løg og hvidløg af ved middel varme et par minutter, og hæld det ned til pistacienødderne.
  • Tilsæt basilikum og 1 dl pastavand, – og blend til du har en cremet og gerne lidt grov masse.
    *Det gør ikke noget pastaen ikke er kogt færdig, vandet har fint med stivelse efter en 5 minutters tid.
  • Hæld pistaciecremen tilbage på panden og tilsæt mascarpone, og varm det igennem til pastaen er kogt færdig.
  • Tilsæt parmesan og den al dente kogte pasta, – tag den gerne direkte fra gryden, så der hænger lidt vand ved.
  • Mix det hele godt rundt på panden, smagt til med salt og friskkværnet peber – og juster evt. konsistensen med mere pastavand ved behov.
    *Ønsker du en snert af syre kan du tilsætte en smule citronsaft til saucen, – men det er smag og behag.
  • Server pastaen straks, og top evt. med lidt fintrevet parmesan og finthakkede pistacienødder.