DETTE ER BLEVET EN STOR FAVORIT OG ER LETTERE AT LAVE, END DU TROR. DE SMÅ LÆKRE KAGER ER I PERFEKTE PORTIONSSTØRRELSER, OG ER SÅ GODE, AT DET ER SVÆRT AT STOPPE EFTER EN. SMAGER EKSTRA GODT TIL EN KOP KAFFE.

 

INGREDIENSER:

  • 150 g mørk chokolade, ca. 50 %
  • 3 dl piskefløde
  • 500 g færdig mandelmasse

GLASUR:

  • 150 g mørk chokolade, ca. 50 % kakao
  • 2 spsk kokosfedt
  • Mandelflager

 

SÅDAN GØR DU:

  1. Hak chokoladen groft og kom i en skål. Varm fløde op i en gryde til det ryger og hæld over chokoladen. Lad det stå i et par minutter inden du rører, indtil chokoladen er smeltet. Dæk med plastfolie og stil på køl til cremen er helt kold – 4 timer eller natten over.

  2. Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme. Skær rullen med den færdige mandelmasse i ca- 1/2 cm tykke skiver. Læg på en bageplade med bagepapir og bag midt i ovnen til de er gyldne i kanterne, men stadig bløde – 7-9 min. Lad dem køle af på bagepladen.

  3. Tilsæt chokoladecremen og pisk ved middel hastighed til det bliver en luftig creme. Pas på ikke at piske den for længe, da den bliver kornet og til sidst skiller.

  4. Overfør til en sprøjtepose med en rund spids, eller skår en åbning på 1 cm for enden af posen. Drys en lille top på hvert stykke med mandelmassen og brug en kniv til at trække cremen skråt ud mod kanterne, så det bliver en lille spids. Stil i køleskabet i ca. 1 time.

  5. Steg mandelflagerne gyldne på en tør pande ved middel varme. Pas på, for pludselig begynder de at tage farve, og så kan de hurtigt blive for mørke.

  6. Kom chokolade og kokosfedt i en lille skål og smelt over vandbad. Sørg for, at der ikke kommer vand eller damp ind i chokoladeskålen. Afkøl let men brug mens chokoladen stadig er flydende.

  7. Dyp flødetoppen af småkagerne i chokoladen og læg dem på bagepapir. Drys en eller to mandelflager ovenpå og stil kagerne på køl til chokoladen har sat sig.

  8. Kagerne egner sig godt til frysning og holder sig flere dage i køleskabet. Opbevar dem i en lufttæt æske med lidt bagepapir mellem lagene.

ANBEFALET PRODUKTER:

PROBAKER KØKKENMASKINE