INGREDIENSER:

Brownies:

  • 120 g chokolade, groft hakket
  • 185 g smør
  • 30 g kakao
  • 200 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 3 store æg ved stuetemperatur
  • 2 tsk vaniljepasta eller vaniljesukker med ægte vanilje
  • 100 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 170 g chokoladedråber eller grofthakket chokolade
  • 70 g valnødder

Flødeost-spøgelser:

  • 100 g smør i stuetemperatur
  • 1 tsk vaniljepasta eller vaniljesukker med ægte vanilje
  • 2 msk appelsinjuice
  • 70-100 g flormelis
  • 200 g naturlig flødeost

Dekorationer:

  • 100 g mørk chokolade
  1. Forvarm ovnen til 175 grader over og under varme.

  2. Smelt smørret og tag det af varmen. Tilsæt chokolade og lad det stå i et minut eller to. Rør til chokoladen er smeltet. Pisk kakao og sukker i. Pisk et æg i ad ganen og rør til sidst vanilje, salt og mel i. Hak valnødderne groft og vend med chokoladedråberne.

  3. Hæld i en lille smurt bradepande og bag midt i ovnen i 30-35 minutter. Kafen skal ikke være helt gennemstegt. Test med en pind eller tandstik. Der skal gerne være lidt fugtige krummer på pinden, når den er klar.

  4. Afkøl helt inden smøreosten påføres, ellers smelter cremen.

  5. Pisk smør, vanilje, appelsinsaft og 70 g flormelis til en luftig creme. Til sidst piskes flødeosten i. Ønsker du en sødere creme, kan du piske lidt mere flormelis i.

  6. Kom flødeosten i en sprøjteposte med rund spids og drys spøgelserne på brownien. Start med at lave en lille rund krop og afslut med en spids som en hale. Det kan være værd at øve sig lidt på en tallerken, inden du pynter brownien. Hvis cremen er for tyk, kan du tilføje lidt mere appelsinjuice.

  7. Smelt chokolade over vandbad og kom i en lille sprøjteposte. Spray små chokomunde på spøgelserne og brug chokoladen eller det færdiglavede drys.

Anbefalede produkter:

Gryde Produre Pro 3,5 L