Tiramisu er en berømt italiensk dessert, som er nemt at lave. Den kan også laves dagen før og efterlades i køleskabet, den bliver kun lækrere og endnu mere saftig. 🙂

INGREDIENSER:

  • 6 æggeblommer fa store æg
  • 200 g sukker
  • 500 g mascarponeost
  • 4 dl piskefløde
  • 30 Ladyfingers
  • 2,5 dl stærk kaffe
  • 1 dl kaffelikør
  • 30 g kakao til at drysse over

GÖR SÅ HÄR:

  1. Kom æggeblommer og sukker i en skål og varm op over vandbad under piskning. Pisk til du har en let og luftig creme, dette arbejde bliver nemmer med en stavblender med piskeris. Det tager cirka 10 minutter, indtil du har en tyk creme.

  2. Tag fløden af varmen og fortsæt med at piske, så den køles hurtigere af.

  3. Vend mascarponeost til en glat creme.

  4. Pisk fløden til flødeskum og vend i mascarponecremen.

  5. Hold koldt, mens du forbereder resten.

  6. Bryg stræk kaffe og bland med kaffelikør.

  7. Bryg en stor og lav skål eller en lille bradepande.

  8. Dyp hurtigt Ladyfingers i kaffe og likør, og dæk bunden af formen med dem.

  9. Påfør et lag creme, fordel ud og påfør et nyt lag dyppede Ladyfingers.

  10. Fortsæt til du har brugt alle Ladyfingers og creme.

  11. Afslut med creme og dæk med plastfolie.

  12. Stil i køleskabet over natten .

Drys med et lag kakao inden servering og nyd med en kop friskbrygget kaffe.

PRODUKTER BRUGT TIL DENNE OPSKRIFT:

Gram Stål

ESSENTIAL POWER STAVBLENDER

PROBAKER KØKKENMASKINE

Svart Aroma kaffekværn

SVART Precision kaffemaskine