Lær teknikken med SOUS VIDE

Sous Vide

Sous vide betyder ”under vakuum” på fransk og refererer til processen med vakuumforsegling af mad i en pose, for derefter at tilberede den i en præcis temperatur i et vandbad. Denne teknik giver resultater, som er umulige at opnå gennem nogen anden tilberedningsmetode. Hensigten er at bevare saftighed, aroma og næringsstoffer i råvarerne, så det ikke forsvinder i vandet. Kylling, fisk og de hårdeste stykker kød bliver utrolig mørt og saftigt.

Denne enkle teknik sikrer perfektion fra gang til gang, når du laver mad hjemme!

Hvorfor vakuumpakke mad?

Når du vakuumpakker mad, forlænger du holdbarheden op til 5 ganger længere end ved vanlig opbevaring, uden at du mister smag og næringsstoffer. Grunden er, at maden ikke kommer i kontakt med oxygen, som er med til at forringe råvarer og øge vækst af bakterier.

De fleste råvarer kan fint vakuumpakkes, og holdbarheden forlænges uanset, om de bliver opbevaret i rumtemperatur, køleskab eller i fryseren. Vakuumpakkere egner sig godt til marinering, fordi vakuumtrykket åbner porerne i råvaren og absorberer marinaden hurtigere. Al mad, som skal laves med Sous Vide, skal du vakuumere først.