EN FLOT KRANS AF BlØD HVEDEDEJ FYLDT MED PISTACIE OG ORANGE SMØR. OPSKRIFTER AF EMMA BRINK FAST.

INGREDIENSER:

2 kranse

Hvededej:

  • 250 g mælk (2,5 dl)
  • 25 g gær 500 g
  • speciel hvedemel (ca. 8 dl)
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 90 g flormelis (1 dl)
  • 100 g stuetemperatur smør 0,75 tsk salt

Fyld

  • 100 g pistacienødder
  • 135 g flormelis (1,5 dl) ‘
  • 200 g blødt smør
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 spsk majsstivelse
  • Skal af 1 revet appelsin

Andet

  • Saften fra 1 appelsin
  • 45 g perlesukker
  • (0,5 dl)  Hakkede pistacienødder

Gør sådan her: 

Hvededej:

  1. Kom alle ingredienser undtagen smør og salt i en skål i din foodprocessor og kør ved lav hastighed i 3-4 minutter. Tilsæt salt og smør og kør på medium hastighed i 3-4 minutter.
  2. Tjek at din dej er elastisk og pæn inden du stopper med at ælte.
  3. Lad dejen hvile i 30 minutter. Så den behøver ikke hæve nu, men skal lige slappe lidt af, så vi nemt kan rulle den ud. Det er bedst at lade det hvile i køleskabet, så bliver det endnu nemmere at rulle.
  4. Lav fyldet imens. Del dejen i to dele. Rul ud en ad gangen til et rektangel. Fordel halvdelen af ​​fyldet og rul sammen til en rulle. Sæt enderne sammen, så du får en rund krans. Læg på en tallerken.
  5. Skær slidser næsten helt ned til lagen og lad dejen folde udad. Læg et håndklæde over toppen og lad det stå i 2 timer.
  6. Sæt ovnen på 200 grader varmluft (eller 210 grader konventionel ovn). Bag kransen i 15-17 minutter, indtil den får fin farve (den skal være 95-100 grader i indvendig temp, hvis du vil måle). Pensl dem med siruppen umiddelbart efter de er kommet ud af ovnen og drys så lidt hakkede pistacienødder ovenpå.

Fyld:

Læg pistacienødderne i varmt vand i 30 minutter. Hæld derefter fra og bland med perlesukker til du har en cremet masse. Bland med resten af ​​ingredienserne til fyldet

Sirup:

Bring appelsinjuice og sukker i kog i en gryde.

ANBEFALET PRODUKTER:

PROBAKER KØKKENMASKINE

PROBAKER KØKKENMASKINE